Investera i Västerås

Vy över Västerås. Fotograf: Muu foto

Välkommen till Västerås! En världsledande teknikstad – en timme från Stockholm. Med ett av Sveriges bästa affärslägen, belägen i en region med stark tillväxt, är Västerås ett attraktivt investerings- och etableringsalternativ.

Expansiv stad och hem för många globala företag

Västerås är en starkt växande stad i hjärtat av Stockholm-Mälardalen. Hem för globala företag som ABB, Alstom och Westinghouse gör Västerås till en stad att räkna med, i hela världen. God markberedskap i bra logistiklägen och effektiva etableringsprocesser underlättar arbetet med att investera och etablera i Västerås. För invånare byggs dessutom bostäder i snabb takt i bra lägen.

Kompetens och god infrastruktur lockar många etableringar

Västerås har en gedigen industrierfarenhet och ett stort antal ingenjörer, god infrastruktur och satsar mycket på forskning- och utveckling.  Det gör att företag som t.ex. Amazon och Northvolt valt att investera i Västerås. Även tack vare det goda samarbetet mellan företagen och staden i etableringsprocessen.

Ett av Sveriges vassaste logistiklägen

Det geografiska läget och Nordens största insjöhamn, tillsammans med det demografiska faktum att nästan hälften av Sveriges befolkning bor inom en radie av 150 kilometer, gör Västerås till en mycket intressant nod.

Läs mer om Västerås logistikläge

Världsledande centrum för energikompetens och elektrifieringskluster

I Västerås finns ett världsledande centrum för energikompetens. Bolag som ABB, Alstom, Westinghouse, Voith Hydro samt Northvolt och Hitachi Energy, gör tillsammans Västerås till en ledande europeisk energiregion. Närvaron av dessa bolag har givit grunden till ett unikt ekosystem av underleverantörer samt till forskning och utbildningar på exempelvis Mälardalens universitet och Rise.

Läs mer om energi och elektrifiering i Västerås

Robotik och automation – ett av Västerås starkaste kompetensområden

I Västerås är robotik och automation ett kompetensområde som har funnits länge. Redan på 70-talet skrevs robothistoria då ingenjörer på ASEA utvecklade den första industriroboten.

Välkommen att kontakta oss!

Torbjörn Bengtsson

Etableringschef

021-39 01 45 | 072-143 92 08

torbjorn.bengtsson@vasteras.se

Porträtt: Sarawut Sathin. Fotograf: Matilda Hildingsson

Sarawut Sathin

Näringslivsutvecklare Etablering

021-39 60 64 | 076-695 47 35

sarawut.sathin@vasteras.se

Du kanske också är intresserad av: