Vision Finnslätten – skapar en hub för världsledande företag

Fler och fler väljer att bo och arbeta i Västerås. Fler invånare betyder också mer och bredare kompetens. Finnslätten är redan i dag en plats där världsledande bolag utvecklar morgondagens produkter och tjänster inom områden såsom energi, batteri och elektrifiering av tunga fordon samt automation och robotik.

Visionen är att ytterligare utveckla området till en mötesplats med en unik mix av företag, forskning, utbildning, service och boende som tillsammans skapar framtiden. Ett projekt som ska stärka Finnslätten ytterligare som en attraktiv plats för världsledande högteknologiska företag och deras medarbetare.

Här skapas förutsättningar för etableringar och expansionsinvesteringar i regionen samt utvecklingsmöjligheter för innovationer och start-ups.

Samarbetet är initierat av ABB och Kungsleden tillsammans med Västerås stad, Mälardalens högskola, Bombardier, Northvolt och ABB Industrigymnasium.

Läs fler artiklar:

Northvolt expanderar kraftigt på Finnslätten i Västerås

Northvolt attraherar ytterligare USD600m (motsvarande ca 5.4 miljarder SEK) både från industriella och finansiella investerare men också från entreprenörer som Daniel Ek, Spotify och Cristina Stenbeck, Stenbecksfären. Kapitalet ska användas till en fortsatt uppbyggnad av FoU- verksamhet samt utökad produktions- och återvinningskapacitet.

Läs mer
Mälarporten – den djärvaste satsningen någonsin!

I projekt Mälarporten sker en stadsutveckling i området kring Västerås centralstation. Här skapas en stad i staden, en brygga mellan pulsen i city och Mälarens vatten, där innovation kommer att prägla varenda kubikmeter.

Läs mer