Västerås logistikläge

E18 i Västerås. Fotograf: Bo Lundvang

Västerås är en nod för olika typer av verksamheter som behöver goda förutsättningar för både export och import.

Stora Europavägar och logistiska förutsättningar

Från Västerås nås den nordiska marknaden effektivt via de stora Europavägarna E18 och E4:an. Här finns även Nordens största insjöhamn och en kombiterminal med utvecklingsmöjligheter, vilket gör Västerås till en attraktiv plats för internationella- och nationella verksamheter.

Dessa logistiska förutsättningar har bland annat bidragit till tillväxten och effektiva varuflöden hos bland annat ICA, Hilton Food Group, DBSchenker, Svenska Retursystem, Kids Brand Store och Twistshake.

Nordens största insjöhamn – knutpunkten för olika transportslag

Västmanlands hamnar i Västerås och Köping är placerade mitt i Mälardalsregionen. Utvecklingen av dessa två hamnar är ett av Sveriges största sjöfartsprojekt där de utvecklas kontinuerligt för att kunna ta emot större fartyg och större godsvolymer.

Västerås hamn som är placerad strategiskt vid en knutpunkt för olika transportslag. Hamnen blev i Trafikverkets kapacitetsutredning utsedd till en central insjöhamn och är dessutom utsedd som riksintresse för insjöfarten. Från Mälarhamnarna går idag trafik till och från hela världen, vilket utmärker Västmanland i ett storregionalt perspektiv.

Etableringsområden för verksamhet inom logistik

Västerås har god markberedskap och det finns etableringsområden som passar olika verksamheter beroende på profil. Områden så som Hacksta och Erikslund är väl anpassade för verksamheter inom logistik.

Välkommen att kontakta oss!

Torbjörn Bengtsson

Etableringschef

021-39 01 45 | 072-143 92 08

torbjorn.bengtsson@vasteras.se

Porträtt: Sarawut Sathin. Fotograf: Matilda Hildingsson

Sarawut Sathin

Näringslivsutvecklare Etablering

021-39 60 64 | 076-695 47 35

sarawut.sathin@vasteras.se

Du kanske också är intresserad av: