Energi och elektrifiering

Laddningsstation för elbilar i Västerås. Foto: Mostphotos

Västerås har sedan länge en väletablerad position inom elektrifiering. För talanger och teknikföretag som vill vara med i denna omställning, är Västerås rätt stad att befinna sig i.

Stort elektrifieringskluster

Elektrifiering är en global trend som snabbt driver omställningen från fossilbränslen till energilösningar. Västerås elektrifieringskompetens kombinerat med snabbväxande Northvolt, har lagt grunden till ett starkt elektrifieringskluster i Västerås – med idag över 9 000 anställda inom energiteknik.

Northvolt som utvecklar och tillverkar litiumjonbatterier har valt industriområdet Finnslätten i Västerås för sin forsknings- och industrialiseringsanläggning Northvolt Labs. Att det blev Västerås beror till stor del på Västerås styrka inom elektrifiering som grundar sig i flera storföretag som t.ex. ABB, Bombardier, Westinghouse och Voith Hydro. I Västerås kommer Northvolt utveckla lösningar tillsammans med sina kunder, till exempel Volkswagen, BMW och Scania.

Elbil som laddar el. Foto: Mostphotos

Många talanger och elektrifieringskompetens i Västerås

För teknikföretag som behöver elektrifieringskompetens är Västerås rätt plats att vara på. Det gäller även för talanger som vill påverka och vara delaktiga i miljö- och energiomställningen.

Västerås stad, regionen, akademin och näringslivet jobbar tillsammans för att ytterligare förstärka Västerås som en ledande industristad via olika forsknings- och utvecklingsprojekt. Vision Finnslätten är ett exempel på detta. Här skapas en attraktiv plats för världsledande högteknologiska företag och deras medarbetare. Läs mer om Vision Finnslätten.

Du kanske också är intresserad av: