Northvolt expanderar kraftigt på Finnslätten i Västerås

Northvolt attraherar ytterligare USD600m (motsvarande ca 5.4 miljarder SEK) både från industriella och finansiella investerare men också från entreprenörer som Daniel Ek, Spotify och Cristina Stenbeck, Stenbecksfären. Kapitalet ska användas till en fortsatt uppbyggnad av FoU- verksamhet samt utökad produktions- och återvinningskapacitet.

Från Västerås perspektiv kommer det innebära en fortsatt expansion av Northvolt Labs Campus, som är Northvolts hub för FoU och industrialisering.

Rent konkret innebär satsningen en dubblering av Northvolts yta och investeringsvolym på Finnslätten i Västerås, se visionsbild för området. Antalet anställda i Västerås kommer ”öka betydligt” enligt Northvolt. (Källa: SVT och Jesper Wigart, https://evertiq.se/news/39507)

Visualisering över Northvolt labs expansion på Finnslätten i Västerås. Foto: Pressbild, Northvolt

Detta innebär att Västerås står i centrum för uppbyggandet av en helt ny europeisk batteriindustri.

Det är inte en lyckosam slump säger, Torbjörn Bengtsson, etableringschef i Västerås. Det är ett kvitto på att Västerås är en väldigt stark hub inom elektrifiering med kunnande av världsklass hela vägen från elproduktion och distribution till elektriska drivlinor och nu även batterier. Invest Västerås ser med spänning fram emot att vara med på Northvolts tillväxtresa – idag Europas troligen snabbast växande företag!

Läs fler artiklar:

Vision Finnslätten – skapar en hub för världsledande företag

Fler och fler väljer att bo och arbeta i Västerås. Fler invånare betyder också mer och bredare kompetens. Finnslätten är redan i dag en plats där världsledande bolag utvecklar morgondagens produkter och tjänster inom områden såsom energi, batteri och elektrifiering av tunga fordon samt automation och robotik.

Läs mer